Alex Reznikova

Alex Reznikova is een futuristische kunstenaar. In haar werk combineert ze symbolen, licht, kleuren en lijnen. Alex maakt glas-in-lood decoraties en -ramen, iconen, fresco’s en schilderijen.

Alex Reznikova (1966) is een schilder en glazenier (glas-in-lood) in de stijl van meta-realisme en symbolisme. Haar opleiding kreeg ze in Jekaterinburg (Rusland) in de 80-er jaren met glas-in-lood als afstudeerspecialisatie. Na haar opleiding werkte ze eerst als theater-schilder. Na haar verhuizing naar Moskou heeft ze zich verdiept in het schilderen van iconen en vervolgde ze haar creatieve carrière als iconenschilder. Tegelijkertijd was ze ook betrokken bij het schilderen van iconostases en monumentale wandschilderingen (fresco’s). Ze heeft deelgenomen aan vele projecten bij het schilderen van Orthodoxe kerken en iconen. Haar werk is opgenomen in vele private collecties.

 Op dit moment is Alex teruggekeerd naar haar oorspronkelijke vak van glazenier (glas-in-lood) waarin haar opgedane creatieve ontwikkeling en vaardigheden is terug te zien. Ze schildert ook, in de stijl van meta-realisme en symbolisme. Veel aandacht wordt besteed aan de duiding van het schilderij, licht, kleur en lijnen.