23-11-2021
Het resultaat!

Vandaag hebben we de 18 panelen van het plafondlicht in de villa in Overveen opgeleverd. Wat een prachtig resultaat! 

Uiteindelijk hebben we kunststof panelen boven de glas-in-loodpanelen gelegd. Deze zorgen er voor dat het licht meer diffuus wordt.  Daarmee kregen we het resultaat wat iedereen wenste!

De mannen van Everts plaatsen de eerste ramen

12-11-2021
Klaar!?

Ons werk zat er op! Alle 18 panelen zijn klaar om te plaatsen. Samen met de mannen van Everts zijn we begonnen met het plaatsen. 

Helaas vonden wij het licht te scherp. Je bleef de strepen van de ledstrips zien door de ramen, niet zoals wij het bedacht hadden. Dus stopte we en gingen we eerst opzoek naar oplossing daarvoor.

 

Wordt vervolgt dus… 

12-10-2021
Extra stevigheid

Na het loden en kitten worden de roedes geplaatst. 

Normaal doen we dit met de oude roedes en bindlood. Maar deze ramen vragen om meer stevigheid. Dus hebben we een “staalnet” gemaakt welke we met ijzerdraad vast solderen aan het raam.  Het ijzerdraad wordt vastgedraaid en klaar is het raam! 

Hoewel wij nooit genoeg krijgen van poetsen, dus alle ramen worden nog een keer grondig gepoetst!

Het "staalnet" wordt vastgemaakt aan het raam
Links is José aan het schoonmaken, rechts is Anja aan het solderen

15-09-2021
De eerste panelen zijn gelood!

De eerste panelen zitten alweer in het lood. Het is nu echt weer een raam. Nog niet ze stevig als ze uiteindelijk worden, daarvoor moeten de ramen nog gekit worden. De kit komt tussen ieder glaasje en ieder loodje. Die droogt op en zorgt er voor dat een raam wind- en waterdicht wordt en stevig! 

07-09-2021
Poetsen, poetsen, poetsen!

De andere 9 panelen worden schoongemaakt. Dit gebeurt ook heel precies. We willen natuurlijk niet het glas of het lood beschadigen. 
Dit konden was een perfecte taak om  lekker in de nazomerzon te doen!

Het nagelschaartje waarmee we voorzichtig het lood verwijderen

03-09-2021
Het eerste paneel wordt uitelkaar gehaald

Van de 18 panelen worden er 9 opnieuw gelood. De eerste is uit elkaar gehaald, zodat al het glas goed schoongemaakt kan worden. 
Het verwijderen van het lood gebeurt heel precies met een nagelschaartje. We willen natuurlijk voorkomen dat er nog maar glasschade ontstaat. 
Alle losse glaasjes worden op en een grote plaat gelegd, waarna deze met water en zeep worden schoongemaakt. Soms hebben we ook een glaskrabbertje nodig om de harde stopverf er af te krijgen. 
Daarna wordt ieder glaasje drooggemaakt en leggen we de puzzel weer compleet op een grote plaat. 

28-08-2021
De panelen komen aan in de winkel!

Vandaag zijn alle 18 panelen van een gigantisch plafondlicht in de winkel aangekomen. Ze zaten stuk voor stuk verpakt in een kist, zodat ze veilig vervoerd konden worden. 

We zijn meteen begonnen met de eerste inspectie van de panelen. Alle panelen worden rechtop gezet, gecontroleerd op stevigheid en glasbreuk. Daarna hebben we een selectie gemaakt welke panelen helemaal opnieuw in het lood moeten en welke panelen alleen extra stevigheid nodig hebben.

 

Een van de 18 panelen van het plafondlicht