Lichtspel is het glas-in-lood bedrijf van José Huijbens-Haver (1966), in Santpoort. Na een carrière als activiteitenbegeleidster, creatief therapeute en docente, heeft José zich de laatste jaren toegelegd op het maken van ambachtelijk en modern glas-in-lood.

Daarbij heeft zij zich laten inspireren door de Amsterdamse School, Art Nouveau en Art Deco. Zij heeft zich in de loop der jaren deze stijlvormen en technieken eigen gemaakt. In haar werken combineert zij veel en graag: van traditioneel en figuratief tot modern en abstract.

Hoewel José alleen begon met het maken van glas-in-lood ramen in 2006, waren daar al snel vader Henk en oom Harry die haar helpen waar ze kunnen. Ook goede vriendin Anja komt graag helpen wanneer ze kan. Sinds 2017 is dit team uitgebreid met Russische kunstenares Alexandra en restauratieschilder Rianne. Deze vakvrouwen hebben zich in korte tijd een nieuw vak aangeleerd. Op zaterdag leert middelbare scholier Melanie de kneepjes van het vak.

Bij lichtspel ontwerpen we de panelen in dialoog met de opdrachtgever, waarbij zij nadrukkelijk rekening houden met het uiterlijk en de inrichting van het huis of het gebouw en de specifieke plek, waar het glas-in-lood zal worden geplaatst. Dit maakt elk paneel van Lichtspel persoonlijk en uniek.